در همه مشاغل، ابزار نقش مهمی در بالا بردن کیفیت و بازدهی کار دارد و ترید کردن هم از این قاعده مستثنا نیست. یک معاملهگر خوب همیشه بهترین و مناسبترین ابزارها را در تحلیل های خود بکار میگیرد. در این مقاله آموزشی قصد داریم تا شما را با برخی از بهترین ابزارهای تحلیل قیمت ارزهای دیجیتال آشنا کنیم.
نکته مهمی که قبل از شروع باید یادآور شویم این است که اکثر این ابزارها مختص به بازار ارزهای دیجیتال هستند. ولی بعضی از این ابزار تحلیل قیمت در سایر بازارهای مالی مانند فارکس نیز کاربرد دارند. نکته دیگر این که برخی آنان هم در تحلیل تکنیکال و هم در تحلیل فاندامنتال مورد استفاده قرار میگیرند.
۱- CoinMarketCap:
وبسایت coinmarketcap.com بزرگترین مرجع برای ارزهای دیجیتال است. این وبسایت آمارهای حجم معاملات روزانه هر ارز و حجم کل بازار را نشان میدهد. گذشته از این موارد، تمامی توکنها و کوینهای موجود در بازار، همراه با مشخصات، چارت و توضیحات در این وبسایت لیست شدهاند.
کوین مارکت کپ در کنار ارائه آمارهای و مشخصات ارزهای بازار، یک ابزار مهم برای استخراجگران نیز به شمار می رود و اطلاعات فنی و قیمتی بازار را در اختیار آنها قرار میدهد. مجموع امکانات CoinMarketCap باعث تا این وبسایت یکی از مهترین ابزار تحلیل قیمت بازار ارز دیجیتال گردد. همه معاملهگران حرفهای بازار ارزهای دیجیتال در طول روز بارها به این وبسایت مراجعه میکنند.
آدرس وبسایت: coinmarketcap.com
۲- Coin360:
یکی از محبوبترین ابزار تحلیل قیمت وبسایت coin360.com تابلوی قیمتی آن است که در یک نگاه وضعیت بازار در ۲۴ ساعت گذشته را به شما نشان میدهد. اما این جزئیترین قابلیت این وبسایت است. ابزار دیگری که کوین ۳۶۰ به شما ارائه می دهد، میزان حجم نقدینگی بازار است.
بررسی حجم نقدینگی رمزارزها به شما کمک میکند تا درک بهتری از تصمیمگیری نهنگها و صرافیها در خصوص هر رمزارز داشته باشید و با قرار دادن این اطلاعات در کنار تحلیل خود، از تصمیم خود مطمئنتر شوید. کوین 360 حجم نقدینگی صرافیهای بزرگ را نیز بصورت یک تابلوی قیمتی، در یک نگاه شما را از میزان عرضه و تقاضا بازار آگاه میسازد.
آدرس وبسایت: coin360
۳- Investing:
وبسایت investing.com از آن دسته ابزارها بوده که در همه بازارهای مالی مورد استفاده قرار می گیرد. در این وبسایت هر جفت ارزی را که انتخاب کنید اطلاعات مفیدی در کنار اخبار روزانه مربوط به آن به شما ارایه می شود. همانطور می توانید تاریخچه قیمتی و رویدادی هر مورد را به طور جداگانه مشاهده کنید.
یکی دیگر از ابزارهای مفید این وبسایت، بخش تحلیل تکنیکال هر جفت ارز است که این امکان را به شما می دهد که با یک نگاه از سیگنال های بهترین اندیکاتور های موجود مطلع شوید. برخی از مفیدترین اندیکاتورهای لیست شده در این وبسایت عبارت از Moving Aavrage ،RSI ،MacD و Stocastic می باشند.
وبسایت: investing.com
۴- CryptoVolatility:
فیلتر volatility از آن دسته ابزارهایی است که یک اسکالپر بدون آن به مشکل زیادی برخورد خواهد کرد. البته این بدان معنا نیست که شما برای تریدهای سوینگ یا طولانی مدت نیازی به استفاده از این ابزار ندارید.
با کمک این ابزار می توانید ببینید که در چه روز هایی از هفته و در چه ساعاتی از شبانه روز یک ارز خاص مانند بیت کوین، بیشترین نوسان قیمتی را تجربه نموده است. این موضوع به شما کمک می کند تا بتوانید ساعت ترید خود را مشخص کرده و با برنامه ریزی بهتری به معامله بپردازید.
وبسایت: cryptovolatility.net
۵- Correlation Chart:
از دیگر مواردی که معامله گران حرفه ای برای تحلیل های خود بررسی می کنند، همگرایی یک ارز با سایر ارزها یا حتی سایر بازارهایی مالی می باشد. در وبسایت coinmetrics.io شما می توانید هر جفت ارزی را که در نظر دارید انتخاب نموده و میزان همگرایی آنها را به صورت چارت مشاهده کنید.
گذشته از ارزهای دیجیتال مواردی مانند طلای جهانی، بورس آمریکا و DXY نیز در این چارت لیست شده اند. توجه کنید فیلتر همگرایی یا correlation یکی از ابزارهای تحلیل قیمت قدرتمند و واجب برای هر تریدری محسوب می شود.
وبسایت: coinmetrics.io
۶- TradingView:
سامانه تریدینگ ویو (www.tradingview.com) کمتر از همه نیاز به معرفی داشته و تقریباً تمامی معامله گران حرفه ای و آماتور بارها از آن استفاده کرده اند. با استفاده از تریدینگ ویو می توان هر نوع ارز یا کالایی را که در بازارهای مالی جهانی یافت می شود، لیست کرده و با بهترین ابزارهای تحلیل تکنیکال به بررسی آن پرداخت.
از دیگر امکانات جالب توجه این سامانه بخش Idea آن بوده که با استفاده از آن می توانید تحلیل سایر معامله گران را مشاهده کرده و یا حتی تحلیل خود را با آنان به اشتراک بگذارید.
وبسایت: tradingview.com
منبع: کوینگراف